Ja tez ogladalam wiekszosc cycles of ANTM. Nie ogladam polskiej edycji, gdyz dla mnie wszystko wydaje sie takie.. wymuszone, ale mniejsza on to.
W Polsce dimensions przedsiewzisc sa na ogol jak thewiz trafnie napsialas mniejsze, ze wzgledow finansowych.
Michal jest tego swiadomy. W wywiadzie dla art deru, podkreslal juz wtedy, ze poziom w Polsce jest niski.
Jezeli wytwornie, mixowanie i wspolpraca z profesionalistami ma tak duze znaczenie, a ma, to sa dwie opcje:
- albo w Polsce nie ma wogole "specy" w swoim fachu
- albo pracuja oni z totalnymi beztalenciami, gdzie sie nic nie da juz uratowac.
Zadna z tych opcji jakos do mnie nie przemawia. Ale narazie nie moge znalesc innej przyczyny, oprocz niskiego budzetu..
Jak wiemy, Michala muzyka pochodzi z zagranicy ( najwyrazniej stwierdzil, ze nikt w Polsce nie utworzy nic ciekawego ), gitarzysta z Myslovitz tez z nim wspolpracuje.
Wiec raczej otoczyl sie ludzmi ( i mam nadzieje tez innymi ), ktorzy maja jakie takie pojecie co robia, i robia to na poziomie.
Mnie osobiscie martwi troche fakt, ze sukces plyty zalezy tez od innych osob, a nie tylko od Michala talentu. Innych nie znam. Talent Michala tak.
Szacuje Michala jako osobe, ktora potrafi otworzyc buzie, i postawic na swoim w sprawach swojej plyty. On dokonuje wyborow.
Oby tylko budzet wytrzymal.