goska napisał(a):Tomek napisał(a):
No, ja też bardzo lubię 'kobiecą stronę' Michała. Tylko coś mi jej ostatnio brak, a właściwie brak mi też wiarygodnej 'kobiecej strony' , widzę tylko jakieś przebieranki, a to nie to samo.... Obie kreacje mi sie nie podobały, moze dlatego że nienawidzę tego jego stylizowania się na Demona... Ten makijaż a la wamp był po prostu ohydny. On mysli ze czymś takim zrównoważy ten kobiecy wygląd, a da facto ani jedno ani drugie nie bardzo współgra ze sobą.. Najbardziej lubiłem ten jego wczesny okres, gdy sie nie bał wskoczyć w sukienkę, a teraz to jest czysta komercja, nawet najlepsza kreacja Dalego czy innego Matejki nie zapewni tego realizmu i artystycznej wiarygodnosci... dla mnie to było po prostu przeraźliwie sztuczne.
Wypowiedzi Sanderki to wogóle nie rozumiem, pomyliła wszystkie rzeczy ze sobą, przeciez większość gejów, których troche złosliwie nazywam ''męskimi ciotami' właśnie nienawidzi Szpaka za to że jest kobiecy...
zresztą kobiece ruchy mu sie włączyły dopiero jak nie mógł uwieść widowni ekspresjąjak zwykle on to wykorzystuje w wiadomych celach...
![]()
Aha a co do Lady Pank , to taka chałtura to u nich podobno normalkaoczywiście ciezko sie tego słuchało, ale ja ich lubie bo oni przynajmiej od razu mówią że chodzi im o kase i nic wiecej... Troche ich rozumiem trudno w kółko spiewać te same utwory, mimo że to naprawdę dobre utwory...
kobiecy pierwiastek w Szpaku, to jest jego marka. absolutnie nie powinien z tego rezygnowac! na szczescie prawdopodobienstwo tego scenariusza jest minimalne. zgadzam sie z Toba co do oceny jego historycznych juz odslon. to bylo piekne i mialo swoj niepowtarzalny urok dla osob, ktore czuja sprawe, ktorych konstrukcje myslowe sa na to wrazliwe. ja tez naleze do takich osobnikowjednak scena ma swoje wlasne, mniej kameralne i mniej subtelne wymagania. zwlaszcza duza, a Szpak o takiej wlasnie marzy. musi isc na ustepstwa. ja go rozumiem. nie chodzi wylacznie o to, zeby wiecej ludzi za nim poszlo, ale takze o to, ze scena lubi przerysowanie, nadekspresje. no i tak to wychodzi. poza tym Szpak tez sie zmienia, czas plynie, ma ochote na rozne odslony...ma prawo probowac z roznych beczek. mysle, ze tak wlasnie robi. byle zachowal umiejetnosc bycia delikatnym i subtelnym w tym wszystkim, przynajmniej od czasu do czasu, udostepniajac koneserom takich klimatow, to czego oczekuja. tego bym mu zyczyla. zeby nic nie stracil z tego klimatu siegajac po nowe...
tak, masz racje, Szpak niekoniecznie jest ikona gejow, w kazdym razie nie wiekszosci. jest zbyt dziewczecy
Chciałbym żeby to wyglądało choć tak dobrze jak Ty to piszesz, ale nie oszukujmy sie ten 'przemysł rozrywkowy' zwykle niszczy wszytko co dobre a zastępuje lepiej sprzedawalną komerchą i tandetą.... na pewno Szpak bedzie teraz częśćiej na pierwszych stronach róznych periodyków, tylko ja mam swiadomość że to zasługa tych dwóch pań od żydomasonów a nie samego Szpaka... W końcu jak udało im sie wylansować Dodę, to czemu nie Szpaka ?

Ja oczywisćie wiem jak mu zależy na karierze i nie mam zamiaru krytykować wyborów jakich dokonuje, zresztą nawet dobrze ze ktoś taki bedzie w głównym nurcie, ale niestety na wyniki nie będe przymykał oczu jak wiekszość faniuś... trzeba mówić z odwagą Lenina co jest złe a nie popierać atrapy...
...