Zrobiłam Wam mini-tutorial, z wskazaniem kilku przydatnych na forum i ułatwiających życie funkcji.
Adresuję to zwłaszcza do osób, które stawiają pierwsze kroki na tego typu forach i jeszcze nie wszystko ogarniają

Tutaj oznaczenie najprzydatniejszych funkcji: http://img233.imageshack.us/img233/7583 ... orial1.png
Omówienie poszczególnych opcji:
1. "Twoje konto"
Ta funkcja przenosi nas do panelu zarządzania kontem, gdzie możecie sobie sami ustawić wiele opcji, np. podpis, avatar, strefę czasową i wiele innych rzeczy. Możecie też stamtąd wysyłać prywatne wiadomości (PW) do innych użytkowników.
2. "0 nowych wiadomości"
Klikając na ten przycisk błyskawicznie przenosimy się do skrzynki odbiorczej; tutaj też pojawi się informacja o PW, które otrzymaliście, nie trzeba zatem wchodzić w panel zarządzania kontem, aby sprawdzić, czy mamy nowe PW, wystarczy tylko odświeżyć stronę główną.
3. "Zobacz swoje posty"
Jak sama nazwa wskazuje, opcja ta wyświetla wszystkie wątki, w których kiedykolwiek się wypowiadaliście, więc zawsze łatwo sprawdzić, czy ktoś odpowiedział w danym temacie.
4.Wątki bez odpowiedzi • Nieprzeczytane posty • Nowe posty • Aktywne wątki
Tu szczególnie polecam przycisk - "Nieprzeczytane posty". Jest to bardzo, bardzo przydatna funkcja. Nieoceniona wręcz.
Pozwala od razu zorientować się, co słychać na forum, nie trzeba przeszukiwać każdego działu osobno, czyli mamy tak, jak na forum plejady, wszystkie aktualności przed nosem.
Używając tej funkcji, żadne najświeższe informacje Was nie ominą. Jeden klik i już wiadomo, co w trawie piszczy

5. Ikona "Zobacz najnowszy post"
To skrót przenoszący nas bezpośrednio do ostatniego postu w danym dziale, również przydatne.
http://img716.imageshack.us/img716/4997 ... orial2.png
6. "Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie"
To również fajna opcja, tylko trzeba pamiętać przed wysłaniem posta lub po (poprzez jego edycję), by ją "zaptaszkować" (zaszpakować

Jeśli przypomni mi się coś jeszcze, to dopiszę w pierwszym poście. Na razie to powinno Wam ułatwić sprawne poruszanie się po forum.